zondag, april 14, 2024
HomeCultuurOntdek de Vikingen in de Lage Landen: Een Fascinerende Lezing bij Bib...

Ontdek de Vikingen in de Lage Landen: Een Fascinerende Lezing bij Bib Scharpoord

De Vikingen, bekend om hun ontdekkingsreizen, plundertochten, en ambachtelijke vaardigheden, blijven een bron van fascinatie voor zowel de leek als de wetenschapper. In een speciale lezing, georganiseerd door de dienst Erfgoed in samenwerking met de Geschied- en Heemkundige Kring Sint-Guthago, krijgt u de kans om dieper in te duiken op het Vikingfenomeen, ver voorbij de stereotypen die ons vaak bereiken.

Op zondag 24 maart 2024, om precies 10 uur in de ochtend, verwelkomt Bib Scharpoord geïnteresseerden voor een boeiende presentatie door professor dr. Pieterjan Deckers. Als expert op het gebied brengt Deckers recent onderzoek naar voren en verkent de sporen die de Vikingen achterlieten in de Lage Landen. Deze lezing biedt een unieke kijk op een vaak misbegrepen stuk Europese geschiedenis en belooft nieuwe inzichten en verrassende ontdekkingen.

Deelname aan de lezing vereist voorinschrijving, welke mogelijk is door te bellen naar 050 63 04 30 of door persoonlijk langs te gaan bij het onthaal van Cultuurcentrum Scharpoord. De toegang is gratis voor leden van de Geschied- en Heemkundige Kring Sint-Guthago; niet-leden betalen een symbolische bijdrage van €3,50. Als extra geste biedt het gemeentebestuur na afloop van de lezing een drankje aan in CaféCultuur, waar de dialoog en het netwerken in een informele sfeer voortgezet kunnen worden.